Fiks webpagina

Regel je stage via Fiks

Mocht je stage in het buitenland helaas niet door kunnen gaan dan hebben wij een tip voor je: check Fiks voor stages in Nederland! Het vinden van een leuke stageplek in Nederland kan soms erg lastig zijn. Grote platformen als LinkedIn en Indeed bieden talloze stages aan, maar zijn helaas niet gefocust op de vraag van de student. Veel studenten moeten gedurende hun opleiding een tot twee keer stage lopen en juist daarom is het fijn dat er voor hen een go-to platform is. Dit go-to platform is een partner van ons en helpen je bij het vinden van een chille stage in Nederland. Het mooie is dat het helemaal gratis is! In deze blog leggen we uit wat Fiks voor jou kan betekenen.

Wat is Fiks en hoe kunnen ze mij helpen aan een stage?

Fiks is er voor studenten en zorgt ervoor dat bijna iedereen op HBO en WO niveau een leuke en leerzame stage kan vinden. Sinds de lancering van het platform in 2019 heeft Fiks een student community opgebouwd van duizenden studenten. Veel van deze studenten zijn er via hun persoonlijke service in geslaagd in contact te komen met toffe bedrijven.

Klinkt simpel? Is simpel. Bij Fiks houden ze namelijk niet van poespas. Ze helpen studenten op twee manieren met het vinden van een te gekke stage. Aan de ene kant bieden ze een jobboard waarop studenten precies kunnen zoeken naar een passende stage. Op dit overzicht van stagevacatures kun je de volgende filters instellen, zodat je binnen no time iets hebt gevonden:

  • Locatie
  • Type
  • Categorie
  • Startdatum
  • Opleiding
  • Aantal medewerkers
  • Taal
  • Minimale Duur
  • Internationaal Bedrijf
  • Remote Werken

Zoek je een stage marketing in Amsterdam? Geen probleem. Zoek je een commerciële economie stage in Utrecht of een stage bedrijfskunde? Fiks kan je helpen! Use the filtering and they’ve got you covered! Het scala aan vacatures is enorm uitgebreid waardoor elke student iets vindt dat hem of haar aanspreekt.

Stage updates via WhatsApp

Naast het stageoverzicht op de website biedt Fiks ook een volledig gepersonaliseerde WhatsApp Service. Het werkt als volgt: je meldt je aan via het platform en vervolgens ontvang je een appje van Niels, de oprichter van Fiks. Als student geef je aan naar wat voor stage je zoekt en binnen no-time ontvang je via Fiks een aantal suggesties met toffe stages die aansluiten op jouw profiel en vereisten. Helemaal gepersonaliseerd? Jazeker, volledig

gepersonaliseerd. Tevens houden ze je in de toekomst op de hoogte van nieuwe stages en ontvang je regelmatig WhatsApp alerts die perfect aansluiten op jouw profiel.

Studenten vinden het fijn om direct in contact te zijn via WhatsApp en beoordelen deze service gemiddeld met de volle 5 sterren. En daar zijn ze bij Fiks trots op.

Stage lopen in Amsterdam?

Woon je in Amsterdam en wil je graag dicht bij huis stage lopen? Of lijkt het je juist leuk om buiten je comfortzone te treden en daarom je kansen te verkennen in Amsterdam? Mooi! Fiks biedt namelijk erg veel unieke en toffe stages aan in de hoofdstad. Het aanbod loopt uiteen van hippe start-ups en scale-ups tot gerenommeerde multinationals in uiteenlopende branches. Voor ieder wat wils!

Een stageplek gevonden die je aanspreekt? Lekker bezig! Je kan via Fiks eenvoudig solliciteren met je cv en een motivatiebrief via de sollicitatiebutton op de stage pagina. Vervolgens ga je lekker met de beentjes omhoog en wacht je de reactie af van het bedrijf. Binnen een week geen nog geen reactie ontvangen? Geen probleem. Gebruik de reminder button in je Fiks account en alles komt goed!

Wat voor soorten stages bestaan er eigenlijk?

Vanuit hogescholen en universiteiten verschilt het format van een stage nogal eens. Om deze reden maakt Fiks onderscheid tussen meewerk-, onderzoeks- en afstudeerstages. Voordat je je zoektocht begint is het wellicht handig de verschillen duidelijk te hebben.

De meest voorkomende internships op Fiks zijn meewerk- en afstudeerstages. Tijdens een meewerkstage draaien studenten volledig mee op een afdeling binnen een bedrijf en wordt er fulltime meegewerkt. De focus ligt op het leren en praktijkervaring opdoen. Bij een afstudeerstage daarentegen, ligt de focus op het afstudeeronderzoek wat een student(e) doet voor het schrijven van een scriptie of adviesstuk. Hierbij is het gebruikelijk dat de onderzoeker 1 tot een paar dagen per week meewerkt, om zo een goed beeld te krijgen van de interne processen van het afstudeerbedrijf.

Dan is er nog de onderzoeksstage, die niet verward dient te worden met de afstudeerstage. Een onderzoeksstage kan zowel voorkomen aan het eind, als meer in het midden van een opleiding. Gedurende de stageperiode houdt de stagiair(e) zich volledig bezig met een bepaald onderzoek, vraagstuk of probleemstelling. Meewerken binnen een organisatie is hierbij niet aan de orde. Een andere benaming voor onderzoeksstage kan zijn afstudeeropdracht of afstudeerproject. Ook hierbij kan Fiks helpen!

Een stage kan leuk, vernieuwend en uitdagend zijn. Daarnaast is het de perfecte mogelijkheid om als student relevante werkervaring op te doen, een professioneel netwerk op te bouwen en tegelijkertijd te werken aan je softskills. Een cv krijgt bovendien een flinke boost. Kortom, stagelopen is een enorme toevoeging voor elke student die aan de start staat van zijn of haar professionele carrière. Meld je gratis aan bij Fiks om ook jouw carrière een boost te geven!

Uncategorized