Weekend getaway to Nusa Penida Island!

Hee daar! Ben je benieuwd naar wat je allemaal kan ondernemen op het super fotogenieke eiland Nusa Penida? Kom het te weten met deze blog gebaseerd op de ervaringen van 6 YPI studenten die hier 3 volle dagen hebben doorgebracht.

Wat goed is om te weten voordat je het eiland gaat bezoeken is dat het alleen per boot te bereiken is. Je kan dit regelen in de haven van Sanur en je moet uit gaan van zo’n 300.000 roepia voor een retourtje. De meeste boten vertrekken tussen 08:30 en 12:00 dus het is slim om rond deze tijd bij de haven van Sanur te zijn. Je hoeft dan nooit lange te wachten op een boot. Met een super snelle speedboot sta je binnen 35 minuten weer met beide benen op het magische eiland.

Niet schrikken!! Want je wordt waarschijnlijk overspoelt met erg enthousiaste locals die je een scooter of een taxi rit willen verkopen. Dit is in principe alleen maar handig want zo kan je avontuur snel van start gaan. Je krijgt een sleutel in je hand gedrukt en voor 70.000 roepia per dag heb je een prima deal! Ook goed om te weten is dat de wegen hier wel minder goed zijn dan die op Bali. Je hebt te maken met smalle, erg heuvelachtige weggetjes. Dit is even wennen maar ze brengen je wel naar de meest fantastische uitkijk punten.

Gezien Nusa Penida nog niet zo ontwikkeld is, heb je er ook nog niet zo heel veel aanbod qua hotels en restaurants. Je merkt op dit moment wel meer dat er opkomende nieuwe hippe tentjes worden gebouwd. Zo hebben wij onze laatste dag gegeten bij Penida colada beach bar waar de smashed avocado en smoothie bowls gewoon aanwezig waren. Secret Penida is ook een aanrader! Qua accommodatie hadden wij 3 huisjes gehuurd via bookings.com waar we met z’n tweeën in konden per huisje. Dit was ook net nieuw gebouwd wat te merken was aan de omgeving. Wel konden we vanuit onze huisjes genieten van een waanzinnig uitzicht wat dromerig aanvoelde in de vroege ochtend. De accommodatie was in bezit van een groot zwembad en een restaurant waar je lekker lokaal kon eten en natuurlijk Bintang kon drinken.

Onze top 5 must see’s van Nusa Penida! Komen ze!

#1
Kelingking ’T-rex’ viewpoint en Kelingking Beach
Je kende deze plek misschien al wel van instagram, maar hij is in het echt nog mooier. Je kijkt vanaf boven op een rots gevormd (als je goed kijkt) in een t-rex! Je kan bij deze must see niet alleen genieten van het uitzicht maar ook zelf naar beneden lopen om het strand vanuit daar te ervaren. Zorg wel dat je je hier goed op voorbereid want het is een hele work out!

#2
Diamond Beach & Atuh Beach
Diamond Beach & Atuh Beach zijn twee van de mooiste stranden op Nusa Penida. Je moet dit zeker gezien hebben als je op het eiland bent. De klim die je er voor moet maken is het dan ook dubbel en dwars waard. Je kan beneden op het strand lekker chillen op een bedje en er is zelfs een klein restaurantje waar je verse kokosnoot kan bestellen.

#3
Broken Beach
Deze plek lijkt wel een schilderij zo mooi! Het is een bestemming met een gebogen tunnel in de kliffen waar de oceaan doorheen stroomt naar een poel. Het water is hier (net zoals eigenlijk overal in Nusa Penida) super helder en blauw. Zet deze plek dus ook maar op je to do list!

#4
Snorkelen met manta’s
Ja de manta’s. Wat zijn het nou eigenlijk die manta’s? Vissen? Ja soort van. “De reuzenmanta is de grootste bekende rog en behoort tot de kraakbeenvissen en de onderfamilie Mobulinae. Soms wordt de manta ook wel grote duivelsrog genoemd.” Dat dus. In de zee rond Nusa Penida zwemmen gigantische manta’s van 2 tot 3 meter breed. Wat is het ongelofelijk gaaf om deze reuzen te mogen aanschouwen! Je gaat met deze tour, die je kan boeken vanuit de haven van Nusa Penida, naar 4 verschillende plekken om te snorkelen. Het is een super ervaring om te doen en je komt nog veel meer tegen dan alleen maar de manta!

#5
Teletubbies Hill’s
Een must see waar ik persoonlijk een beetje nostalgisch van werd. Het is enkel alleen maar een uitkijk punt op bergen die er precies zo uit zien zoals we ze kennen van het tv programma, maar helemaal de moeite waard om er even langs te scooteren en een selfie te maken!

Uncategorized