Top 5 dingen om te doen in Malang

Indonesië bestaat uit vele mooie eilanden en gebieden, één van de aanraders om mee te nemen op je bucketlist is een bezoek aan Malang een stad op het eiland Java. In deze blog zullen wij je alles vertellen over wat er te doen valt in de omgeving van de stad Malang.

Malang behoort tot de top 3 grootste steden van Oost-Java en haar regio wordt bewoond door zo’n 3,6 miljoen mensen. In het stadscentrum van Malang vind je nog vele gebouwen uit de koloniale tijd van de Nederlanders. De kerken(Ijen Katedraal) en gebouwen(stadhuis en woningen) die gedurende de bezetting van de Nederlanders gebouwd zijn, staan op de culturele erfgoedlijst van Indonesië en worden goed onderhouden en gerestaureerd indien nodig.

Aangezien er ontzettend veel te zien en te doen is in de omgeving van Malang, hebben wij de lijst teruggebracht naar de top 5 dingen om te doen in Malang.

1. Bezoek de Bromo vulkaan

De Bromo vulkaan is wellicht één van de bekendste vulkanen van Indonesië en dat is ook niet verwonderlijk. De uitgestrekte vulkanische vlakte is er één van ongekende schoonheid, onderweg kom je niks anders tegen dan jeeps, paarden en hier en daar een gestrande scooter. Zowel het gebied rondom de vulkaan als het uitkijkpunt met uitzicht op de vulkaan zijn zeer zeker de moeite waard.

2. Tumpak Sewu Waterval

Deze waterval kun je simpelweg niet overslaan wanneer je een bezoek brengt aan Malang. De Tumpak Sewu Waterval staat wellicht bovenaan de lijst van mooiste watervallen in Indonesië en dat zegt wat met het aantal watervallen dat je vindt verspreid over de eilanden. De waterval is bijna onwerkelijk om te zien als je deze vanaf het uitkijk punt bekijkt. Ook is het mogelijk om via een enorm steile afdaling naar beneden te gaan, je klautert hier door kleine beekjes langs een bergwand naar beneden. Het enige wat jou en de honderd meter diepe afgrond scheid is een houtje-touwtje bamboe constructie, niet voor de lichtgevoeligen onder ons dus.

3. Kampung Warna Warni

De meest in het oog springende bestemming in Malang is de opgeknapte sloppenwijk die voorheen bekend stond als “Jodipan” en tegenwoordig door het leven gaat als “Kampung Warna Warni”. Een groep studenten kwam op het idee om de wijk meer charme te geven door het complete dorp te verven in vrolijke kleuren. In 2016 heeft de Indonesische luchtmacht in samenwerking met studenten het complete dorp onder handen genomen en is het aantal toeristen in het gebied flink toegenomen. Entree kost je slechts 3.000IDR waarvoor je zelfs een zelfgemaakte sleutelhanger terugkrijgt.

4. Bezoek een voetbalwedstrijd van Arema Malang

Of je nou een voetballiefhebber bent of niet, een wedstrijd van Arema bezoeken is een ervaring die je niet snel zal vergeten. Arema speelt haar thuiswedstrijden in het Kanjuruhan stadion dat ook wel bekend staat als “de leeuwenkooi“. Het stadion lijkt op een gladiatoren arena waar de supporters in de hekken hangen en zich in de omloop van het stadion bevinden. Het feest begint doorgaans al buiten het stadion waar de supporters zich uren voor de wedstrijd al verzamelen om te zingen, springen en gezamenlijk wat te drinken. Kaarten kun je in de week voor de wedstrijd kopen via fysieke verkooplocaties in de stad.

Tip: Bezoek een wedstrijd tegen Persija, PSS Sleman of Bali United. Dit zijn namelijk bevriende clubs waardoor er minder kans op rellen is en er veel supporters aanwezig zijn. Vermijd daarnaast het dragen van de kleur groen/La Coste kleding. De kleur groen en de krokodil zijn namelijk de iconen van aartsrivaal Persebaya.

5. Kampeer bij Mount Semeru

Wil je even ontsnappen van de drukte in de stad? Neem een moment voor jezelf door een wandeling te maken in de rustgevende natuur rondom de Semeru vulkaan. Deze vulkaan is vernoemd naar de verblijfplaats van de goden volgend het Hindoe en Boeddhistische geloof. Tevens is dit de hoogste vulkaan in het gebied rondom Malang, het beklimmen en verblijf zal je minimaal twee nachten kosten. Vergeet niet om warme kleding mee te nemen!

Hiking, Relaxing, Traveling