Waterbom | #1 Waterpark in Azië

Waterbom behoort tot de waterparken van Azie en ligt op Bali vlakbij de airport. Met zo een 3.8 hectare aan water, glijbanen en plezier kan je zeker wel een hele dag vermaken. Met de 11 glijbanen die Waterbom rijk is, is er voor ieder wat wils. Naast de glijbanen is er ook Funtastic, een speelpark voor kinderen en een flowride baan.

Zelf ben ik altijd wel in voor wat spanning en sensatie dus toen ik hoorde dat ik naar Waterbom mocht, sprong ik een gat in de lucht. Met 3 andere studenten, zijn we een middagje hierheen geweest en zijn we van bijna alle glijbanen af geweest. Een heerlijke afwisseling na al die stage dagen.

Te beginnen bij de Boomerang. Dit is een lichtblauwe achtbaan waar je wordt afgevuurd omhoog op een hele breed stuk om zelf weer met een vrije val weer naar beneden te glijden, als een boemerang. Het beste en natuurlijk het leukste is om dit met iemand te doen. Daarom hebben ze bij waterbom van die banden waar je met z’n tweeën in kan. Hierdoor kan je nog hoger komen.

Naast de Boomerang zit de Superbowl. Op het begin, ga je ook weer erg hard naar beneden om snelheid te creëren, daarna kom je uit in een soort trechter waar je nog een paar rondjes draait. Toen wij weer door de volgende glijbaan naar beneden moesten, zaten we per ongeluk achteruit. Dit zorgde wel voor een extra dimensie.

Daarna zijn we doorgelopen naar de Climax. Pas bovenaan realiseerde ik me dat dit de achtbaan is waar het plateau onder je verdwijnt en je gewoon recht naar beneden valt. Toen ik eenmaal in de capsule stond, kon ik echt niet meer terug. Alles in mijn lichaam zei, waarom doe je dit? En toch heb ik het gedaan. Na veel meters naar beneden en veel water in mijn gezicht, lag ik veilig stil aan het einde van de glijbaan. Ik doe dit nooit meer.

Wanneer je in bent voor een spelletje, moet de Twinracers eens proberen. Daar strijd je tegen elkaar wie als eerste beneden is. Eerst glij je een paar rondjes, waarna je weer naast elkaar komt te glijen en dan recht naar beneden gaat, wie als eerste beneden is, wint natuurlijk. Sidenote: je glijdt op een soort matje head first naar beneden, extra uitdaging!

Daarna zijn we weer naar glijbanen geweest waar je in een band gaat zitten, de Python en de Constrictor. Zoals de namen al aangeven zijn deze banen net als slangen wat betreft de kronkels. Bij de Python, zit je in een rondje en word je alle kanten opgeslingerd, ook is er een donker gedeelte en je eindigt in een soort halfpipe waar je nog extra hoog de lucht in gaat. Dit was een van mijn favorieten. Hier kan je ook met 3 volwassen personen in.

In

de Constrictor zit je met z’n tweeën achter elkaar en heb je het gevoel dat je bijna over de zijkant heen wordt geslingerd of gewoon zijwaarts de band uit valt.

Een glijbaan die ik af kan raden is de Pipeline. Ik kreeg er een claustrofobie van en er kwam constant water in mijn gezicht. Hij duurde ook te lang naar mijn idee.

Mocht je tussendoor willen bijkomen van alle glijbanen dan zijn er genoeg barretjes en restaurantjes waar je kan eten en drinken. Ze werken daar met een soort bandje waar je geld op kan zetten zodat je niet je portemonnee bij je hoeft te houden. Ze scannen je bandje vragen om je naam en zo heb je betaald. Erg handig systeem.

Wij hebben echt een top dag gehad zo tussen het stage leven door. Veel gedaan maar je kan binnen een dag alles op je gemak doen en bekijken. Ik kan Waterbom zeker aanraden als je op Bali bent!

Relaxing, Sport