KOMODO | Een weekend terug naar de basis

Afgelopen vrijdag zijn we met een groep van 24 personen vertrokken naar Komodo Island. Na ruim een uurtje vliegen vanaf Denpasar zijn we geland op het eiland Flores. Daar stond ons een boottocht te wachten naar het dorpje Kampung Komodo waar we zouden overnachten. Tijdens de tocht hebben we verschillende tussenstops gemaakt bij schitterende snorkel locaties.

 

Als eerst Kanawa Island. Een onbewoond eilandje waar we een voorproefje kregen van het schitterende koraal en de eerste familieleden van Nemo. Na een heerlijke lunch aan boord, verzorgt door onze guide Alyas, kwamen we aan bij Manta Point. De bemanning was druk om zich heen aan het kijken en nog geen minuut later sprong er een met een snorkel het water in, “here, here!”, riep de man en wij sprongen snel achter hem aan het water in. Een Manta met een spanwijdte van 3 á 4 meter zwom recht onder ons! Wat een schitterende beesten! Op een gegeven moment zwommen we een stuk verder dan de groep en we werden voorbij gezwommen door een Manta die een stuk omhoogkwam. Met al onze kracht snorkelden we er snel achteraan tot ongeveer 2 meter. Één van de mooiste momenten ooit!!

Toen de manta weer verdween naar de diepte van de zee hoorden we de groep schreeuwen dat we terug naar de boot moesten komen. Er was een haai gespot bij de boot en iedereen moest/wilden snel op de boot. Jammer genoeg hebben wij hem niet gespot, maar dat mocht de pret niet bederven.

De Flores zee staat bekend om haar roze stranden. De kleur ontstaat wanneer wit zand in aanraking komt met rode cellen van het vele bloedkoraal dat hier te vinden is. We kwamen terecht op een klein strandje dat verdacht veel leek op een scène uit Pirates of the Caribbean waarbij Jack Sparrow en zijn vloot tegenover de vloot van Davy Jones stond. Misschien iets te vaak de film gezien haha.

 

Vervolgens moesten we nog zo’n twee uur varen naar Kampung Komodo waar we overnacht hebben. Onderweg kwamen we in een forse regenbui met onweer terecht wat wel even een adrenaline kick gaf.

Aangekomen bij het dorp werd iedereen een beetje stil. Een dorp wat bestond uit houten hutjes, een kleine moskee, rondlopende kippen en geiten en hele vrolijke kinderen was ons onderkomen voor twee nachten. Echt even terug naar de basis. Geen rijkdom, telefoonverbinding en druk van de buitenwereld en ik heb de meeste schattige en vrolijke kinderen gezien die aan het spelen waren met plastic flesjes. Een enorm contrast met de Westerse wereld wat mijzelf en iedereen flink aan het denken heeft gezet, mocht dat nog niet gebeurd zijn door wat we gezien hebben in Bali.

 

Zaterdag zijn we naar het Komodo National Park geweest om de zeldzame komodovaranen op te zoeken. Wat een enorme beesten zijn het! Alias liet me tot op een meter dichtbij komen om een goede foto te maken. NOG adrenaline kick. Gelukkig stond onze guide achter me om de andere Komodovaraan weg te houden die 1.5 meter achter me zat.

Na de tocht zijn we naar Pink beach gevaren om een schitterend roze strand te zien. In de hoop om ook een haai te mogen zien werden we beloond met het zien van een zeeschildpad. Het beest was enorm kalm en we konden heel dicht achter hem aan zwemmen. Uiteindelijk hebben we allemaal nog zijn schild aangeraakt. Onderweg werden trouwens nog vergezeld door een groep dolfijnen die met ons dezelfde richting op gingen. Ze zwommen letterlijk onder de boot door en sprongen om ons heen boven water om lucht te happen.

 

Zondag ochtend heeft gelukkig de rest van de groep ook nog schildpadden gezien. We zijn naar Turtle Point gevaren om meer kans te hebben om ze te zien.

Eén van de mooiste weekenden ooit met de geweldigste mensen! 😊

 

Hiking, Traveling