Taiwan | Onbekende parel in Azië

Ik wist het niet en ik denk dat veel mensen niet weten hoe mooi Taiwan is. Mijn eerste bezoek aan Taiwan dit jaar heeft mij geleerd dat dit een land is dat nog steeds veel ruwe diamanten heeft die ontdekt kunnen worden. In tegenstelling tot andere landen in Zuidoost-Azië, is Taiwan niet vol met toeristen en backpackers, die allemaal dezelfde foto’s maken van de bekende plekken die iedereen al duizend keer op Social Media heeft gezien.

Daarnaast zijn in Taiwan de meeste hotspots gratis en zijn er geen hordes lokale mensen die extra geld aan je willen verdienen.

In Taiwan is de infrastructuur geweldig, het openbaar vervoer is altijd op tijd en de wegen zijn goed onderhouden. Ze hebben ook geen plastic afvalprobleem zoals veel andere Aziatische landen. Ja, het is duurder in vergelijking met Thailand, Indonesië of Vietnam, maar het is nog steeds goedkoper dan de meeste Europese landen.

De hoofdstad Taipei
Taipei is de stad waar de meeste mensen van hebben gehoord en ook de hoofdstad van Taiwan. Mensen herkennen vaak de Taipei101-toren die ooit het hoogste gebouw ter wereld was. Het is een geweldig stukje techniek, want de enorme bal van 728 ton in het midden van de toren is verantwoordelijk voor het rechthouden van het gebouw tijdens aardbevingen en andere stormen. Het is niet alleen een mooie en goed ontworpen toren. Het is ook herkenbaar vanuit elk deel van de stad, omdat het ver boven de andere wolkenkrabbers uitsteekt.

Taroko George
Dit is een van de meest populaire nationale parken in Taiwan. Het is een paar uur met de trein vanaf het centrale Station in Taipei, maar een ”must see” om te bezoeken als je in Taiwan bent. Vergeet niet het pad naar het Eeuwige Heiligdom (Naam van de tempel) waar een prachtige waterval te zien is.

Yushan Nationaal Park
Dit nationale park is een van de negen speciale nationale parken in Taiwan. Peak Yushan is het hoogste punt in dit nationale park en daarom hebben ze het park vernoemd naar deze berg (Yushan National Park). Het park bevat meer dan dertig toppen boven de 3.000 meter en tweederde van het gebied binnen het park is meer dan 2.000 meter hoog. Vanwege de vele canyons, kliffen en valleien is het landschap in dit park adembenemend.

Sun Moon Lake
Dit meer is een geweldige bestemming voor een korte reis, er zijn veel hotels rondom het meer en er zijn veel topfoto- of Instagramwaardige plaatsen. Naast de vele schilderachtige plekken rond het meer, hebben ze ook een echte kabelbaan die je naar het Formosan Aboriginal Culture Village brengt. Formosa Aboriginal Cultural Village heeft het grootste openluchtmuseum in Taiwan gewijd aan het tentoonstellen van de traditionele huizen en architectuur van Taiwanese inheemse stammen. Je kunt ook een van de beroemde wandelpaden rond het meer proberen voor een meer actievere vakantie.

Kenting Street
Dit strand is een beroemde bestemming voor lokale toeristen en toeristen uit het vasteland van China. In dit gebied zijn veel watervallen, wandelpaden en prachtige bossen, maar eigenlijk komen de meeste mensen naar Kenting Street voor de stranden. Het is een goed idee om een ​​scooter te huren als je een paar dagen in dit gebied wilt verblijven. Het is niet echt duur en een goede manier om dit deel van het eiland te verkennen.

Temples in Taiwan
Je kunt Taiwan niet verlaten zonder een bezoek aan een van de beroemde tempels! Dajia Mazu-tempel, Nankunshen-tempel, Foguangshan-tempel, Nanrenshi-tempel, Dingshan Shell-tempel, Lotus Pond-tempel, Bishan-tempel, Keelung Fairy-grottempel, Eeuwige lente-schrijnentempel en Wuji Tianyuan-tempel, zijn allemaal een bezoek waard als je in Taiwan bent.

News