Let’s go to Lembongan!

Dit weekend zijn we naar de eilanden van Bali, Nusa Lembongan en Nusa Ceningan geweest. We werden opgehaald door de service van de veerboot rond 8. Voor ongeveer 450.000 werden we opgehaald, de veerboot, naar ons hotel gebracht en retour! Met de veerboot gingen we naar het eerste en grootste eiland, Lembongan, daar werden we opgepikt met een open auto die ons naar de Jembatan Kuning bracht, oftewel de bekende de gele brug.

Omdat de brug te klein is voor auto’s, kan je de brug alleen over met de scooter of lopend. Het is bijna onmogelijk om een ​​andere scooter te passeren. Na de brug konden we in een andere auto zitten die ons naar ons hotel bracht. Deze service is echt goed!

Ons hotel, Ocean Sunset Villa’s, was schoon en zag er leuk uit. We hadden 4 huisjes met uitzicht op zee. Het was niet groot, maar we hadden alles wat we nodig hadden. De badkamer buiten was een pluspunt voor mij!

Nadat we onze spullen hadden neergezet en geluncht, zijn we gaan “strand hoppen”. Als eerste, Blue Lagoon. Bij Blue Lagoon is geen filter nodig. Door de babyblauwe zee zou je zo erin willen springen. Helaas was dit niet mogelijk vanwege de rotsen. Het uitzicht zorgt wel voor de perfecte foto’s.

Van Blue Lagoon gingen we naar Mahana Point. Een perfecte surfplek, vanwege de goede golven en je kunt hier vanaf een klif springen. Vanwege de oceaan is het water hier erg koud, wat een goede afkoeling was van de hitte van die dag.

Het volgende strand was Secret Beach. Dit strand was een beetje teleurstellend. Het uitzicht was leuk, maar dat was het. Het strand was niets bijzonders.

Tussendoor zijn we naar Le Pirate geweest, een beach club met kleine huisjes om te overnachten. Er was een goede sfeer hier en er is een infinity zwembad. De drankjes waren lekker en verfrissend. Ik probeerde een juice hier, en het was niet zo zoet, precies wat ik zocht. Het duurde alleen best lang voordat we onze drankjes kregen. De meesten van ons bestelden een cola, dus dit zou binnen een minuut klaar moeten zijn.

De last but not least “beach” was Devil’s Tear. Vanwege de rotsen hier, is het niet echt een strand. Het vette aan Devil’s Tear is dat de golven de grotten in gaan en daarna wordt het water uit deze grotten geduwd. Dat ziet er heel magisch uit en je voelt je als Avatar. Op dit punt kun je de zonsondergang bekijken die erg mooi is. De omgeving maakt het erg vredig om de zonsondergang te zien terwijl je het water tegen de rotsen hoort spatten.


Na alle stranden hadden we best honger, dus gingen we naar La Good Bar & Grill. Het eten was geweldig en er was ook een live band en het restaurant was uiteindelijk best druk. Als voorgerecht aten we de guacamole tortilla-stacks. Dit was de beste guacamole die ik ooit heb gegeten. De scrimps maakten dit gerecht compleet. Als hoofdgerecht had ik de tonijnsteak van de grill. Het was zo sappig en perfect gebakken. Niets meer dan goede woorden voor dit eten!

Op dag 2 werden we vroeg wakker om een ​​snorkeltour te maken. We werden verwacht op het strand van Lembongan, waar we op een boot naar Manta Point gingen. De weg naar dit punt was al geweldig! In de ochtenddauw zagen we de zon schijnen tegen de kliffen, dit was echt een plaatje. Met een hoge snelheid, voeren we naar het Manta-punt. Hoewel de kleine vervelende kwallen hier, was het ongelooflijk om de Manta’s te zien. Deze grote vissen zwemmen erg langzaam, dus het is niet eng, maar fantastisch om te zien.

Daarna gingen we naar twee andere snorkel plekken. Hier zagen we Nemo en alle andere vissen van Finding Nemo. We hebben zelfs de vissen gevoerd met brood en visvoer. Een enorm aantal vissen zwom naar ons en we werden omringd door hen. Het was cool om zoveel vis zo dichtbij te zien. Ook niet te vergeten dat het koraal zo mooi was. Door alle felle kleuren koraal wil je het liefst steeds verder zwemmen.

Na de snorkeltocht van ongeveer 3 uur gingen we lunchen op het strand. Vergezeld door duizenden Chinezen, aten we onze broodjes en toen gingen we naar het noorden van Lembongan om de Mangroven te zien.
Vanwege de avonturen in de ochtend met snorkelen, viel de Mangrove een beetje tegen. We gingen in een boot en reden ongeveer 5 tot 10 minuten langzaam naar de vredige mangrove. Het verschil is enorm tussen de ochtend en de middag.

Nadat we alle zen waren geworden, gingen we terug naar het strand waar de veerboot was. We kochten een paar mooie armbanden van een 11-jarig meisje dat haar eigen kraam had en toen was het al tijd om dit eiland te verlaten. We verlieten Lembongan om terug te gaan naar Bali.

Uncategorized