Weg uit de drukte! | Labuan Bajo

Ik zeg niet dat Bali te druk is, maar wonen in en rond Denpasar is niet ideaal als je veel moet rijden. Niet vanwege de afstanden maar vanwege al het verkeer waar je elke dag mee te maken hebt. De meeste toeristen houden ervan om tijdens hun vakantie een paar dagen met de motor te rijden, maar dit verbetert de veiligheid en het verkeer op de weg niet. Daarnaast maken de bussen met toeristen, de vrachtwagens en de infrastructuur de chaos compleet maken.

Soms is het daarom fijn om de drukte even te verlaten!  Zelfs als je alleen de weekenden vrij hebt zijn er veel verschillende mogelijkheden. Vanaf Denpasar Airport kun je vliegen naar veel verschillende bestemmingen in een bereik van een uur.

Inmiddels heb ik vier keer gekozen voor Labuan Bajo als weekenduitstapje. Niet vanwege Labuan Bajo, maar vanwege de verscheidenheid aan eilanden in dat gebied. Tussen Sumbawa en Flores tref je vele unieke plaatsen en eilanden die je per boot kunt bezoeken.

Pulau Padar
Je kunt dit geweldige niet-ontdekte eiland bereiken binnen 3 uur van de haven van Labuan Bajo. Persoonlijk houd ik van deze plek omdat het uitzicht vanaf de heuvel adembenemend is en het nog steeds rustig en puur is. Het duurt ongeveer 20 minuten om de top van de heuvel te bereiken, dus zorg ervoor dat je genoeg water en zonnebrand meeneemt. Ik denk dat ik niet hoef te vermelden dat je in het water moet springen als je weer beneden bent.

Pulau Komodo
Deze plaats is beter bekend bij toeristen vanwege de legendarische Komodovaraan. ‘S Werelds grootste hagedis leeft hier in zijn natuurlijke omgeving. Een volwassen reu is ongeveer 3 meter en is erg gevaarlijk, dus wees voorzichtig en luister goed naar je gids. Tijdens je wandeling zul je de draken en andere wilde dieren tegenkomen. Het eiland is vrij groot, dus je kunt de lengte van je trekking kiezen. De gemiddelde trektocht is ongeveer 1,5 uur en is goed genoeg om alles te zien wat je wilt / moet zien.

Kampoeng Komodo
Je moet deze plaats bezoeken als je geïnteresseerd bent in de manier waarop lokale mensen in een klein vissersdorp wonen. Als je wilt kun je hier overnachten. De mensen in dit dorp zijn ontzettend aardig en willen overal mee helpen. Als je vroeg wakker wordt, kun je de zonsopgang zien en ‘s ochtends het leven van de lokale bevolking ervaren.

Pink Beach
Vergeet niet om onderweg op een van de roze stranden te stoppen. In de buurt van het eiland Komodo zijn veel roze stranden te vinden. Om eerlijk te zijn weet ik niet precies hoe ze roze worden, maar het is leuk om te zien. Ook kun je in de buurt van de meeste roze stranden fantastische koraal- en onderwatercreaties vinden. De kans om schildpadden en Manta’s te zien is bijna 100%, dus vergeet snorkeluitrusting niet.

Traveling